perjantai 6. joulukuuta 2013

Itsetehty tomaattisalsa




Rauhallista itsenäisyyspäivää! Tarkoitukseni oli tänään itsenäisyyspäivän kunniaksi koristella kotimme vihdoin ja viimein jouluun. Joulutähtiä ja -valoja etsiessäni tajusin kuitenkin, että ne olivat hävinneet jonnekin. Miten ärsyttävää onkaan, että muuton jälkeen mikään ei ole enää paikoillaan. Itselläni ei ole minkäänlaista mielikuvaa siitä, ovatko hävinneet tavarat lahjoitettu kierrätykseen, siirretty suoraan roskiin, vai lymyävätkö ne kenties jossain häkkikellarin perukoilla. Noh, ajattelin olla murehtimatta vanhoja jouluvaloja sen enempää ja suunnata huomenna Ikeaan ostoksille. :)

Itsetehty salsa

Joulukoristelun sijaan teinkin sitten herkullisia avokado-salsaleipiä. Tomaattisalsan tekeminen itse on mielettömän helppoa, ja omatekoinen salsa maistuu paljon paremmalta kuin kaupan valmissalsat. Raikkaan salsan saa, kun pilkoo yhden keskikokoisen punasipulin, kolme kypsää tomaattia ja pienen punaisen paprikan. (Itselläni ei tosin tällä kertaa ollut paprikaa, mutta salsa maistuu hyvin ilmankin.) Ainekset sekoitetaan pienessä kulhossa ja joukkoon lisätään reilu ruokalusikallinen oliiviöljyä, ripaus suolaa, mustapippuria ja chilimaustetta. Chilimausteen voi korvata myös tuoreella chilillä, jolloin salsasta tulee helposti vähän tujumpaa.

Itsetehty salsa sopii mainiosti yhteen avokadon kanssa. Sitä voi käyttää myös dippailuun tai vaikka tortillojen lisukkeena. Meillä herkuteltiin tänään tapastyylisillä avokado-salsaleivillä.

Ei muuta kuin buen provecho!

Meidän itsenäisyyspäivä-aterian herkku. Lisänä tuoretta kauraleipää, avokadoa ja rucolasalaattia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti